IPL Behandeling

De Lumenis Stellar M22

De Lumenis Stellar M22 is een krachtig IPL apparaat met een FDA keurmerk en waarvan de techniek klinisch gevalideerd is om effectieve behandelingen uit te voeren.
Ben je benieuwd of wij jou kunnen behandelen met de M22?
Maak een afspraak voor een gratis intake!

Good to know - De intake wordt niet aansluitend gepland met de behandeling. Tijdens de intake zullen we de behandeling(en) inplannen.

ROODHEID

Heb je last van roodheid of rode bloedvaatjes in je gezicht? Deze roodheid kan storend ervaren worden maar gelukkig zijn deze vaatjes te behandelen!
In de diepere huidlaag vindt je kleine bloed- en haarvaatjes die onze huid voorzien van zuurstof en voedingsstoffen en de afvalstoffen afvoeren.
Door in- en uitwendige triggers kunnen deze vaatjes verzwakken en dan kunnen ze zichtbaar worden als rode tot paars blauwe lijntjes onder de huid (teleangiëctastieën (tele’s)).Deze vaatjes komen voornamelijk voor op de neus, wangen en kin. Wanneer dit een groter aantal bevat spreken we van couperose.
Ook kan er sprake zijn van de huidaandoening rosacea. Hierbij kleurt de huid rood en bevinden er zich ook ontstekingen van de haarvaatjes.Door middel van IPL kunnen de vaten effectief en veilig behandeld worden.

Gratis intake

PIGMENT

Heb jij last van bruine vlekjes in je gezicht? Deze vlekjes kunnen zorgen voor een ongelijke huidteint, laten ons vaak ouder lijken en worden vaak als storend ervaren. Dit worden pigmentvlekken of hyperpigmentatie genoemd. Melanocyten, oftewel pigmentcellen, maken kleurstof aan (pigment). Onder invloed van UV-straling en hormonen gaan deze melanocyten, pigment aanmaken, via uitlopers van de melanocyten komt het pigment in de huidcellen terecht. Als er een toename is van pigment op een plek in de huidcellen dan ontstaat er een donkere verkleuring wat wij een pigmentvlek noemen.Door middel van IPL kunnen pigmentvlekken veilig en effectief behandeld worden.

Gratis intake

ONTHAREN

Haargroei kan erg vervelend zijn, vooral als deze ongewenst is en goed zichtbaar zoals in het gezicht of op je armen en benen. Als de haartjes wat dikker zijn kun je ook last krijgen van ingegroeide haartjes, rode bultjes en jeuk.Door middel van IPL kunnen haren veilig en effectief behandeld worden. Door middel van warmte wordt de voedingsbron bij de haarwortel vernietigd waardoor deze langzamer, minder tot niet meer terug groeit. Hierdoor kunt u een haarreductie verwachten van zo’n 70-90%. Het resultaat hangt af van bijvoorbeeld hormonen, kleur van de haar, dikte van de haar. Het resultaat zal per persoon verschillen.
Als het resultaat is behaald kijken wij samen naar het onderhoudstraject.Haren die vastzitten aan de voedingsbron in het haarzakje zitten in de zogeheten ‘groeifase’ en deze haren zijn met IPL te behandelen. Doordat niet al onze haren hetzelfde groeiritme hebben zijn er meerdere behandelingen nodig met een interval van 6 weken. Om de 70-90% haarreductie te bereiken zijn er ongeveer 6-10 behandelingen nodig. De haren zullen in de 14 dagen na de behandeling uitvallen of zachter terug groeien.

Gratis intake
Wat kan ik verwachten?

VÓÓR

Contra-indicaties waarbij wij niet behandelen met IPL:

  • Zongebruinde huid, zonnebank gebruinde huid of huid gebruind door zelfbruiner.
  • Zwanger of borstvoeding
  • Huid verdunnende medicatie (hormoonzalf, roaccutane etc.) of medicatie die de huid overgevoelig maakt voor licht (antibiotica, antidepressiva etc.)
  • Voorgeschiedenis met keloï litteken vorming.
  • Defibrillator of pacemaker.

Bij laserontharing is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het te behandelen gebied schoon en geschoren is (tenzij anders afgesproken). En om 4 weken van tevoren te stoppen met epileren van de haren. Scheren mag wel!

Wat kan ik verwachten?

TIJDENS

De M22 heeft een gekoeld kopstuk, dit maakt de behandeling prima te verdragen. De pulsen zijn warm en te vergelijken met een klein elastiekje wat tegen de huid aan komt of een warme speldenprik.Tijdens de behandeling draag je een beschermende bril tegen de lichtstralen.

Wat kan ik verwachten?

NA

Na de behandeling kan de huid warm en licht geirriteerd aanvoelen en licht roze/rood gekleurd zijn. Na enkele tijd zal dit verminderen.
Bij de behandeling van bloedvaten kan ook lichte zwelling ontstaan door het ophopen van vocht. Ook dit zal na enkele tijd wegtrekken.Na de behandeling is het belangrijk dat de huid beschermd wordt tegen UV-straling met een SPF 30 of hoger. Ter voorkoming van pigmentschade is dit belagrijk tijdens het hele behandeltraject.Het is belangrijk om in de eerste 24 uur warmte te vermijden. Hierbij kun je denken aan (intensief) sporten, sauna, warme douche etc.

Maak een afspraak!

Gratis intake